31 Ağustos 2012 Cuma


bu "güzel" arabaya sahip olmak için yaklaşık bir yıl beklemeniz ve 350 bin ila 1,5 milyon euroyu gözden çıkarmanız gerekiyor ! türkiyeye 2008 yılında Doğuş Otomotiv vasıtasıyla gelen Bentley marka otomobillerden bahsediyorum. dünyanın sadece bazı bölgelerinde satılabilen bu araçların exclusive olduğunu söyleyebiliriz. ayrıca tüm bu fiyatlarına rağmen 2011 yılının ilk 3 ayında sadece 1 tane satılırken, 2012 yılının aynı döneminde 4 tane satılarak Türkiyedeki satiş hacmini 4 katına çıkarttığını da söylemek istiyorum.
eminim hepimiz hayatımızda bir kez olsun bir passat görmüşüzdür. ve bu kadar farklı kişilerden oluşan bir toplulukta herkesin hayatında en az bir kez gördüğü bu aracın intensive stratejiyle satıldığını söylemek yanliş olmaz.
kim bir porsche' e hayır diyebilir ? sanırım hiçbirimiz. çünkü porsche her yerde bulunmayan fakat izmirde bile rastlayabileceğiniz bir otomobil. fiyatları da herkesin sahip olabileceği miktarda değil elbette. işte bu yüzden porsche markası selective bir strateji uyguluyor diyebilirz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder